2013. december 27., péntek

Chihiro Szellemországban


Eredeti cím:千と千尋の神隠し
Angol cím: Spirited away
Magyar cím: Chihiro Szellemországban
Műfajok: Családi, Dráma, Kaland, Fantasy, Mitológiai,
Történet: Chihiro egy tizenéves önfejű kislány, akinek kedvét szegte az, hogy szüleivel másik városba költöznek. Autójukkal épp új otthonuk felé tartanak, de eltévesztik a házhoz vezető utat, és egy üzemen kívüli vidámparkban találják magukat.




 A kislánynak kezdetektől rossz érzése van a hellyel kapcsolatban, ezért visszafordulna, de szülei e helyett inkább a kíváncsiságukat és az orrukat követik. Rátalálnak egy kifőzdére, ahol – bár a vendéglátóknak színét sem látni – mohón habzsolni kezdik a finomságokat. Azonban ezek az ételek a szellemvilág isteneinek készültek, akik sötétedés után jelennek meg a vidámparkban, hogy az ott üzemelő fürdőházban pihentessék meg fáradt tagjaikat. Chihiro szülei a sötétedés eljöttével disznóvá változnak, a rémült kislányt azonban pártfogásába veszi Haku, a varázslótanonc.

Ez a titokzatos fiú Yubabát szolgálja, a szellemvilág boszorkányát, aki ha rátalálna Chihiróra, őt is disznóvá, vagy akár szénné változtatná. Egyetlen esélye, ha munkát vállal a fürdőházban, és hasznossá teszi magát. Első próbálkozása a kazánházban kudarcot vall, ezért magát Yubabát kell megkeresnie kérésével. Bár sikerül meggyőznie a boszorkányt, Yubaba azonban elveszi a kislány valódi nevét. Aki pedig elveszti a nevét, többé nem térhet haza.

Haku mégis reményt önt Chihiroba, aki új barátokra lel, és alaposan felforgatja a fürdőház életét. De eközben megment egy folyamistent, rendet tesz a boszorkányok párharcában, és otthont talál egy „arcnélkülinek”. Mindeközben jellemfejlődésen megy keresztül, önálló, odaadó személy válik belőle, aki mindent megtesz, hogy segítsen szülein és a titokzatos fiún, akihez romantikus érzések kötik.
Vélemény: Jajjj, nagyon szeretem ezt az animét, nagyon aranyos! Kiskoromban mindig féltem az ,,Arcnékülitől", de így visszagondolva, nem is ijesztő. Azoknak ajánlatos megnézni, akiknek van kisebb tesójuk, és elkell őket foglalni valamivel, vagy pedig csak egy kis kikapcsolódásra vágynak.
Díjjak:
 

  
Videó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése