2013. december 29., vasárnap

Lovely Complex

Eredeti cím:ラブ★コン
Angol cím: Lovely Complex
Egyéb cím: Love★Com
Műfajok: iskolai élet, romantikus, shoujo, slice of life, sport, vígjáték,
Történet: Koizumi Risa egy gimnazista lány, aki a maga 172 centijével kitűnik az átlagos magasságú lányok közül. Ha ez nem lenne elég, a kettes osztályba jár egy srác, Atsushi Otani, aki szintén efféle problémákkal küszködik, csak pont az ellenkezőjével. Ő a maga 156 centijével jóval alacsonyabb, mint az átlagos japán srácok. Emiatt mindkettejüknek van egyfajta komplexusa, ami a magasságukhoz köthető. Az iskola kezdete után elég jó barátokká válnak, de folyton veszekednek, ami általában oda fajul, hogy mindenki rajtuk röhög. Ebből a viselkedésből kifolyólag ragasztja rájuk az osztályfőnökük az „All-Hashin Kyoujin” nevet (magyar fordításban Defekt Duó), egy népszerű komikus duó után, akik között szintén nagy volt a magasságkülönbség.


A két fiatalnak azonban nincs szerencséje a szerelemben. Egy balul elsült szerelmi próbálkozás után - aminek oka persze a magasság - elhatározzák, hogy akkor sem adják fel. Szerelmük tárgya, Suzuki-kun és Chiharu összejönnek ugyan, de ők mindent beleadnak. Otani és Risa egyre több időt tölt együtt, ami nagyrészt annak is köszönhető, hogy a személyiségük és érdeklődési körük nagyon hasonlít. Még zene téren is, hiszen mindketten odáig vannak a japán rap műfajban tevékenykedő Umibouzuért.

Ahogy egyre többet vannak együtt, Risa elkezd máshogy érezni a fiú iránt, amit eleinte nem mer megosztani a sráccal, azonban Nobu-chan unszolására - aki történetesen Risa legjobb barátnője - megpróbál közelebb kerülni a hozzá.

Vélemény: Húh... Ez volt az első Shoujo anime amit láttam, és emlékszek rá. Többször is megnéztem, és talán a leghíresebb shoujo anime/manga amit láttam :)
Részek:
24.rész
Manga

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Jó lett a bejegyzésed.
    Én személy szerinte imádom ezt az animét, annyit röhögtem rajta, a barátnőim is nagyon szeretik.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj, nagyon szépen köszönöm :)
      Hát, nekem nagyon sok ismerősöm ezzel kezdte el igazán-ahogy én is-

      Törlés
  2. Kedvenc animém, 9-szer láttam összesen, még mindig tudok nevetni a poénjain, és sírni a szomorú részeken, pedig az egésuet fejből nyomom. Köszi a feltöltéseket.

    VálaszTörlés