2014. február 18., kedd

Druaga no To: the Aegis of Uruk

Eredeti cím: ドルアーガの塔 〜the Aegis of URUK〜

Angol cím: The Tower of Druaga: the Aegis of Uruk

Műfajok: akció, fantasy, Kaland, misztikus, romantikus, vígjáték, paródia, 

Történet: A Toronyban való portyázásra mindeközben külön szakma alakult ki. Meskia, a Torony köré épült város ad otthont a Kalandozóknak (szó szerint Mászók, akik a torony egyik szintjéről másznak feljebb a másikra), akik időről-időre behatolnak a toronyba és a kincsek vagy a dicsőség iránti vágy által vezérelve kisebb-nagyobb csatákat vívnak a szörnyekkel, akik egyre nagyobb számban népesítik be a torony belsejét. Különösen sok kalandozó tartózkodik Meskiában a történet elején, mivel közeledik Anu nyara, mely minden ötödik évben esedékes, és amikor a szörnyek elvesztik erejüket, így nyújtva könnyű célpontot. Számos csapat indul útnak, hogy átvágva magát az ellenen minél feljebb jusson az egekig nyúló toronyban.

A történet főhősei maguk is kalandozók. Közülük is Jil (a neve kiejtés szerint Dzsil, vagyis hangzásra megegyezik Gil/Gilgamesh nevével, ő lényegében Gilgamesh reinkarnált helyettese az anime számára) áll a középpontban, aki a közönséges kalandozókkal ellentétben nem kincsek reményében szállna harcba, hanem hogy a világot megszabadítsa a gonosztól, és hogy feljutva a legfelső szintre legyőzze Druagát. Mivel azonban igencsak kezdő (egyébként védelmező a kasztja, vagyis pajzsával védelmezi a többi csapattagot, akik eközben támadásokat indíthatnak), ezért első feladata során azonnal kiütik, és mivel ezzel veszélybe sodorja társait, első "munkanapján" ki is rúgják. De lelkesedése nem lankad, új csapatot keres, hogy véghezvihesse tervét és megmászhassa a tornyot. Új társai viszont nem épp mintaharcosok, ha értitek, mire gondolok. Csapata különcökből áll, minden tagnak megvan a maga defektje. Van aki magának való, van akinek be nem áll a szája, van aki iszik, mint a kefekötő. Így Jil nem is tűnik ki közülük. Az egyetlen csapattag, aki látszólag rendben van, egy Kaaya nevű lány, aki gyógyító mágiát gyakorol, neki viszont igen érdekes múltja van. Némi szerencsétlenkedés után Meskiában, az öt fős csapat nekivág a toronynak, miután beköszönt Anu nyara, és ezzel kezdetét veszi kalandjuk, melynek során számos démoni lénnyel és nem kevés nehézséggel kell szembenézniük, ha tényleg fel akarnak jutni a Torony legfelső szintjére.

Vélemény: Én nagyon szerettem/szeretem. Nagyon humoros, kedves. Emlékszem a bátyámmal kezdtem el nézni. Aztán el felejtettem a nevét de valahogy megtaláltam, és újra néztem. Hihetetlenül sokat röhögtem főhősünk szerencsétlenkedésén.  
Manga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése