2014. március 9., vasárnap

Arakawa Under the BridgeEredeti név: 荒川アンダー ザ ブリッジ
Angol név: Arakawa Under the Bridge

Műfajok: paródia, senien, silce of life, vígjáték

Történet: A főszereplőnk Ichinomiya Kou, aki az Ichinomiya Társaság (a világ egyik legnagyobb vállalatának) leendő örököse. Az Ichinomiya család elég érdekes tradíció szerint él, az első szülött fiúgyermeknek (a trónörökösnek ugye) kizárólag a saját erejéből kell fenntartania magát nagyjából 2-3 éves korától kezdve. Nem lehet senki adósa, a szüleitől se anyagi, se egyéb jellegű támogatást nem kérhet. Kou is ezt a hagyományt követve él, így halálosan retteg attól, hogy valaki más adósa legyen, ilyenkor kitör rajta a családjában öröklődő asztma is.


Éppen egy elég kellemetlen helyzetben találjuk a történet legelején, néhány helyi suhanc lerohanta, elcsórta a nadrágját és a korábban említett híd egyik fém tartóoszlopára lógatta fel, mint valami bizarr zászlót. Ichinomiya-kun ennek ellenére nem esik kétségbe, eddig is mindent maga oldott meg, most sincs szüksége senki segítségére. A helyzetet egy kicsit rontja, hogy Nino-san (egy helyi hajléktalan) épp néhány méterre tőle pecázik, mikor nadrág visszaszerző mászásba kezd és alsógatyája illetlen mélységig csúszik vissza. Még ez sem lenne gond, ha a megmászott tartógerenda nem hullana ki a hídból, magával rántva a jövőbeni milliomost. Mivel a fiú belegabalyodik süllyedés közben az oszlopból kiálló vasdarabokba, így lényegében kalap, kabát, neki annyi.

Lenne, ha Nino-san nem mentené meg. Itt jön viszont a csavar, Ichinomiya-kun immár tartozik a szőke lánynak, aki a híd alatt tengeti életét. Erre jön a nagy ötlet, vásároljuk ki magunkat. Erre meg az oltári koppanás, Nino-sant nem érdekli a meglebegtetett 8 millió yen (kb. 16 millió forint), viszont egyvalaminek örülne. Hogy minek? Ha Kou lenne a kedvese és vele élne itt, a folyóparton. Mivel az Ichinomiya család hitvallása kötelezi, így a fiú eleget tesz a kérésnek, leköltözik az Arakawa-folyó partján elterülő csöves-paradicsomba, ahol persze nem a magát Vénusz-lakónak képzelő Nino-san a leghuzatosabb szerzet, de nem is a kappa jelmezben úszkáló "Polgármester", aki egyből a Recruit (új arc) névre kereszteli az új jövevényt (hisz neki joga van hozzá).

Így kezdődik el Rec (eredetileg Ichinomiya Kou) új élete a híd alatt táborozva a bolondabbnál bolondabb különcök között, akik közé neki is be kell illeszkednie valahogy. Innentől minden napja egy új élmény, amit persze fel is kell dolgoznia valahogy úgy, hogy el ne veszítse közben ép eszét ^^Vélemény: Nagyon szeretem ezt az animét, aranyos, vicces, és nagyon kedvesen akar belevonni a történetbe. Csak ajánlani tudom :)

Részek:
ELSŐ ÉVAD:


MÁSODIK ÉVAD:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése