2013. december 27., péntek

Vándorló palota



Eredeti cím: ハウルの動く城
Angol Cím: Howl's Moving Castle
Magyar cím: A vándorló Palota
Műfajok: Akció, Dráma, Családi, Kaland, Fantasy, Misztikus, Romantikus
Történet: Sophie egy kis kalapboltban dolgozik. Egy alkalommal katonákkal találkozik szembe, akik mindenáron meg akarják őt hívni. Egy szőke fiú megmenti tőlük, de rögtön újabb bajba kerülnek. Különös alakok veszik üldözőbe őket. A fiú felrepíti őket a levegőbe, így megmenekülnek. Majd elbúcsúzik és eltűnik a tömegben. Később, miután Sophie bezárta üzletét, különös vevő érkezik. Nem más ő, mint Átokfölde Boszorkánya, aki átkot bocsát a fiatal lányra. Öregasszonnyá változtatja, és tudtán kívül egy Howlnak szóló üzenetet csempész a zsebébe.



Sophie elindul, hogy találjon valakit, aki meg tudja törni az átkot. Útközben egy megbűvölt madárijesztő szegődik társául. Végül eljut Howl vándorló kastélyához, és be is megy. Reggel egy kisfiú tűnik fel, Howl mester tanítványa, majd maga Howl is megjelenik. Aki nem más, mint a korábban már feltűnt szőke varázsló. Sophie látva a varázsló rendetlen otthonát úgy dönt, hogy mostantól ő lesz a takarítónő. A fura csapat így újabb taggal bővül. Még a varázslattal bebörtönzött tűzszellem, Calucifer is elfogadja az öregasszony testébe kényszerített lányt.

Rengeteg dolog történik időközben, kitör a háború is, melyben Howlnak is részt kellene vennie. Ő viszont túl sokat használva a mágiát vészesen közel sodródott a démonná váláshoz. Egyedül Sophie tudja őt megmenteni, aki addigra már beleszeret a fiúba.

Vajon Howl megmenekül-e? És Sophie képes-e megtörni az átkot, mellyel sújtották?
Vélemény: Ez az a filmek egyike, amelyet annyiszor láttam, hogy tudom kívülről a szöveget, és szerelmes vagy a férfi főszereplőbe, ( komolyan Howl volt 10-11 évesen a szerelmem :D ) meg van pár karakter amelyiket gyűlölöd.... 
ezt mindenkinek ajánlom, mert kitűnő egy kis kikapcsolódásra :)
Egy kis érdekesség a végére: Ezt az animét eredetileg egy angol író, Diana Wynne Jones két kötetes könyvben írta. A könyvet ajánlom elolvasni, mert nem teljesen úgy van, ahogy az animében.
Díj(ak):
Videó:

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nekem ez az egyik kedvenc anime filmem!:) Régen nekem is tetszett a férfi főszereplő.;))
    Már annyiszor láttam, de valahogy sosem unom meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sakura!
      örülök, hogy nem vagyok egyedül:D Én sem bírom megunni, régen minden szombaton 1-szer megnéztem, és mindenki más herótot kapott tőle hogy megint ezt nézem :)

      Törlés