2014. július 2., szerda

Vampire Knight

Eredeti címヴァンパイア騎士
Angol cím: Vampire Knight
Egyéb cím: 吸血鬼骑士
Műfajok: akció, bishounen, dráma, iskolai élet, romantikus, shoujo, vígjáték
Történet: Történetünk úgy kezdődik, hogy Yuki Cross első emléke 6 éves korából származik: egy hideg, viharos, téli napon egyedül sétál, amikor hirtelen egy vámpír megtámadja őt. De szerencséjére éppen arra jár valaki, aki megmenti őt a vámpír harapásától. Ez a valaki nem más, mint Kaname Kuran, aki szintén vámpír. 10 évvel később a Cross Akadémia igazgatója örökbe fogadja Yuki-t, aki mellesleg odavan megmentőjéért, Kaname-ért. Kaname az iskola esti tagozatának tanulója és vezetője is (az ő segítségével tartják fent az iskola békéjét), ráadásul ő egy „A” kategóriás vámpír, az egyik legritkább és legnemesebb csoportból.



Viszont ott van még Kiryu Zero, aki gyűlöli a vámpírokat, és akit hasonlóan magához vett Kaien, mivel szüleit és öccsét megölte egy tisztavérű vámpír. Egyébként Zero szülei híres vámpírvadászok voltak, öccsét és őt az egyik legnagyobb vámpírvadász képezte ki. Ugyanakkor Zero-nak van egy fegyvere, amit „Bloody Rose”-nak hívnak (Kaien-től kapta), ami a vámpírok ellen hatásos. Egyébként Zero és Yuki gyerekkori barátok és közösen végzik őrzői munkájukat, míg egy nap Yuki arra nem ébred, hogy Zero már nem a régi, és valamilyen oknál fogva egyre inkább hajtja... Valóban lehetséges lenne, hogy az emberek és a vámpírok egymás mellett tudjanak élni, és a vámpírok ténylegesen le tudjanak mondani vérszomjas vágyaikról? Vagy valamiféle sötétebb igazság van a tetteik mögött? És Kaname Yuki iránti rajongása vajon mivé alakul? Talán egy tiltott szerelemmé? Vagy csak valami, a múltban történt esemény vonzza őt hozzá?
Vámpír szintek:
„A” kategóriás vámpírok vagy másképpen Purebloods: Egy nagyon kicsi, de erőteljes kisebbség. Ők már vámpírnak születtek, és egyetlen egy csepp emberi vért sem tartalmaz testük, tehát tisztavérűek. Egyébként csak egy harapás egy Purebloods-tól, és máris emberből vámpír lesz.
”B” kategóriás vámpírok vagy másképpen Noble: Ők legalább olyan erősek, mint az „A” kategóriás vámpírok, viszont ők nem tudnak emberből vámpírt alkotni.
„C” kategóriás vámpírok: Ők a közönséges/normál vámpírok. Ők messze a legnagyobb csoportnak nevezhetők.
„D” kategóriás vámpírok: Ők olyan vámpírok, akik egyszer emberek voltak, és akik nem tudnak az ösztöneiken uralkodni, ezekből lesznek az „E” kategóriás vámpírok, akik elmebeteggé váltak, hiszen semmi önkontroljuk nincs, és aki az útjukba kerül, azt megharapják. Egyébként a vámpírok gyűlölik őket, és írtják is.
Vélemény: Egész jó anime. Szép a grafikája, és a történet is egész jó. Viszont, -legalább is engem- nem hozott lázba mikor néztem, pedig épp abban az ,,Úristen!! Vámpííííír  ÁÁÁ!" korszakban néztem meg. A poénok nagyon jók, a karakterek fejlődése szépen van kidolgozva, akár csak a mellék szálak is. Ajánlani a vámpíros dolgok rajongóinak ajánlanám, fogyasztásra pedig egy kis vértablettát.

Részek:

1.ÉVAD:
2.ÉVAD:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése